top of page

De Kampernoeliewandelingen

Langs stenen en bergen 

 

Een fikse wandeling van 16 km door een prachtige natuur aan de rand van de Vlaamse Ardennen met af en toe een weetje over het heuvelachtige landschap waarin soms een bijzonder gebouw of verhaal opduikt. Het is de ideale wandeling voor een dagtocht met hier en daar een bezoek aan een kerk, een picknick of snelle hap in een “restaurant” én natuurlijk één of meerdere stops in de drankgelegenheden onderweg. 

De uitgestippelde wandelroute met bijhorende uitleg vindt u hier terug. 

Sentegeurens, diepgroene smaragd langs de Zwalm

In 1978 (Jaar van het Dorp) werd Sint-Goriks-Oudenhove (in de volksmond “Sentegeurens”) een diepgroene smaragd langs de Zwalm genoemd. Je zal tijdens deze wandeling van 8 km merken dat dit niet overdreven is, hoewel je de Zwalm zelf maar kortstondig zal zien. Maar het ongerepte landschap over de uitgestrekte kouters dat zich uitstrekt rondom de idyllische dorpskern spreekt boekdelen.

De uitgestippelde wandelroute met bijhorende uitleg vindt u hier terug. 

De Zwalmvallei rond Rozebeke en Roborst 

We "klimmen" de heuvel van de vallei van de Traveinsbeek over en komen terecht in de naburige brede Zwalmvallei met z'n pittoreske dorpjes Roborst en Rozebeke. Maar let op: Het durft hier al eens spoken. Gelukkig zijn er remedies voor allerhande kwaaltjes en ziekten voorhanden... 

Afstand: 13,4 km

Wandeltijd: 3,5 uur 

De uitgestippelde wandelroute met bijhorende uitleg vindt u hier terug. 

bottom of page